A lélek fűszerei – A LEVENDULA- Illattúra a Pálmaház Herbáriumban
A lélek fűszerei – A LEVENDULA
A levendula Magyarország legnépszerűbb gyógynövényének egyike. Vajon honnan ered a népszerűsége? Hogyan lehetséges, hogy mindenkinek van egy levendulás története? Milyen a jó levendulás parfüm? Férfiak vagy nők használják inkább? Ha szeretnél érdekességeket megtudni erről a különleges virágról – látogass el a Gödöllői Királyi Kastély parkjában található Pálmaház Herbáriumba.
A szemet gyönyörködtető virágok, miniatűr kertek és fűszernövények kellemes környezetet teremtenek a havonta megrendezésre kerülő, rendhagyó Illattúrákhoz, ahol izgalmas és interaktív ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt a Scent Poetry illatesztétája, Lipovszky Csenge vezetésével. Június hónap főszereplője a LEVENDULA.
Az illatúra után egy újabb érzékszervünket vethetjük be: a tündérillatú levendula izgalmas ízeibe kalauzol el Halmos Monika, az ehető virágok hazai szakértője, a Virágkonyha című műsor szerkesztője. A bájosan elegáns levendulás keksz és az igazán ínyenc és pikáns sós-levendulás borkorcsolyák ízlelgetése közben kiderül, hogy miért népszerű a levendulával fűszerezni, és miként lehet a legfinomabb ízeket és színeket kihozni belőle. Tanácsokat kaphattok az ehető virágokról, és megtudhatjátok, mi is az a „levendula-hemina”. Halmos Monika szakácskönyvei a Pálmaházban meg is vásárolhatóak, akár személyre szóló dedikálással!
A levendulás finomságok amire számíthattok az illattúra után:
✿ Levendulás kecskesajtkrém Kifli karikákon
✿ Krumplis- levendulás rétes
✿ Levendulás keksz újragondolva Tamás pince levendula lekvárjával
✿ Hűsítő Levendula szörp
A rendezvény ingyenes.
Időpont: 2016. június 19. 14 óra.
fotó: Kirsty Mitchell